Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


EMo

2008.01.20

Az emo a hardcore punk zene egyik ága. Az „emo” szócskát a kezdetektől fogva számos különböző jelentéssel alkalmazzák, amelyek között gyakorta csak a közös eredet az összekötő kapocs. A kifejezés használatának jogossága is számos vita tárgya volt már.

Eredeti formájában az „emo” kifejezés a 1980-as évek közepén a washingtoni hardcore punk szcéna hangzásvilágának és az ehhez köthető együtteseknek a leírására szolgált. A későbbiek folyamán ugyanezt a színtért nevezték „emocore”-nak is, ez utóbbi az „emotional (érzelmes) hardcore” rövidítéseként szolgált. A korszak legfontosabb együttesei a Rites of Spring, Embrace, One Last Wish, Beefeater, Gray Matter, Fire Party, és valamivel később a Moss Icon. Az emo első hulláma az érintett együttesek többségének felbomlásával ért véget a korai 1990-es években.

A '90-es évek közepétől kezdve alkalmazták a szót az emo első hullámában feltűnt Fugazi együttes nyomdokait követő indie rockegyüttesekre is. Együttesek, például a Sunny Day Real Estate vagy a Texas Is the Reason az emo dallamosabb, kevésbé kaotikus oldalát mutatták meg, mint a korábbi generáció. Az ún. „indie-emo” színtér a '90-es évek végéig működött, amikor is több együttes feloszlott vagy más stílusra váltott.

Ahogy a megmaradt indie emo együtteseket felkapta a mainstream, újabb együttesek egyre populárisabb hangzást teremtettek, amelyre a popkultúra végülis rányomta az „emo” bélyeget. Emellett, ahogy az „emo” szó a múltban is együttesek változatos körét jelölte, a mai emoegyüttesek listája még bonyolultabb és összetettebb, ami a kifejezés zenei szakkifejezésként való használatát rendkívül megnehezíti.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

...

(Black/White, 2011.12.07 15:11)

Mi ez sok nyál ?!

imádok emo lenni.. emg az e legjobb dolog !!

Húzzál a F*sszzzba!!

CSak egy szipla pózer vagy mert szeretnét le uttánozni a stílust csak az hogy külsőleg hogy nézzel ki k*rvára nem mutatja meg a belsődet hogy belül menyire fáj az életed, hogy nap mind nap az öngyilkosság gondolatával játszol a fejedben és hogy nem vagy képes szeretni az embereket...

:P

(bia, 2011.06.25 12:18)

imadom az emo eletemet

skh

(Tehamana, 2010.06.28 12:00)

Nem kell az emo-kat lenézni.Én milyest kijárom az általánost,csináltatok orr és szájpiercinget,és úgy fogok kinézni mint az emo-k.Anyám nem szól töbet az életembe! :D

póóóózerek takarodjatok

(ez oda vág -.-'', 2009.07.15 14:21)

jaja yo_OL mondod Benny tisztára hülyék és nem csak hülyék még pózerekk is teháttt...ENNYIT értek hülye csicskák azok akik póóózerek...:@

Hát ez kész

(Benny, 2009.05.12 00:42)

Ez annyira ott van:D "van már PC-m is és színes a hajam..."

nagyobb mint a kisebb

(kisebb mint a nagyobb, 2009.03.19 21:43)

emo a legjobb dolog a földön!!!!!!!!imádom!!!

asd@w.hu

(Csucsu, 2008.11.08 13:26)

Emó vagyok,és egyre többen szeretnek.:D van már PC-m is és színes a hajam.szal.nem attol fognak utálni h emó vagy hanem a belsőd miatt itélnek igy el xD.

kjiödfhuphúogki

(Ivett, 2008.03.20 17:04)

:(:(